Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/07/1998

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με το Δ.Σ. του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Συνάντηση του ΝίκουΚωνσταντόπουλου με το Δ.Σ. του ΠολιτικούΣυνδέσμου Γυναικών

Με το Δ.Σ. του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στη συνάντηση, από την πλευρά του Συνδέσμου μετείχαν οι: Α. Καραμάνου, Ε. Μπέκου, Φ. Σιάνου, Σ. Παναρέτου, Χ. Αντωνοπούλου, Τ. Διαμαντοπούλου.

Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε :

"Ο ΣΥΝ θεωρεί θετική εξέλιξη την ίδρυση του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, που στηρίζεται σε διακομματικές βάσεις.

Συμμερίζεται τους σκοπούς του, που συνοψίζονται στην ίση συμμετοχή και των δύο φύλων στους θεσμούς της και της πολιτική ζωής. Διότι μέσα από την αναβάθμιση της θέσης των γυναικών, αναβαθμίζεται η ίδια η δημοκρατία.

Ο ΣΥΝ θα μελετήσει αποτελεσματικότερους τρόπους πολιτικο-οργανωτικής στήριξης του Συνδέσμου και θα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο και συνεργασία μαζί του.

ʼλλωστε, στελέχη του συμμετέχουν δραστήρια εξαρχής στις προσπάθειες συνεννόησης και συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένη βάση, τη βάση της ισότητας, που είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Με αυτές τις σκέψεις ο ΣΥΝ πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθεί Διαρκής Κοινοβουλευτική Επιτροπή ισότητας και δικαιωμάτων, αλλά και να προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καλύπτουν το έλλειμμα συμμετοχής των γυναικών, που είναι έλλειμμα δημοκρατίας, με αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτικό κόστος.

Ο ΣΥΝ απαντώντας στο σχετικό αίτημα του Συνδέσμου θα τον ενισχύσει οικονομικά από τη δική του χρηματοδότηση."

To Γραφείο Τύπου