Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/07/1998

Συνεχιζόμενες πυρκαγιές δασών

Αναφερόμενοστις συνεχιζόμενες πυρκαγιές δασών το ΓραφείοΤύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται ανοχύρωτη από εκτεταμένες πυρκαγιές, ο Υπουργός Γεωργίας επιδεικνύει με τις επιπόλαιες και αόριστες δηλώσεις του, μια εμπρηστική ανευθυνότητα.

Οι εκτεταμένες καταστροφές των δασών κάνουν φανερό πλέον το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτατων αναγκών.

Η έλλειψη κρατικής ετοιμότητας, η απουσία αποτελεσματικού συντονισμού, η τραγική ανεπάρκεια σε υποδομές και εκπαίδευση , η αλλοπρόσαλλη νομοθεσία και οι διαβλητές κυβερνητικές επιλογές στον τομέα της δασικής προστασίας, πολλαπλασιάζουν τις τεράστιες ζημιές και ενθαρρύνουν τα οργανωμένα κυκλώματα συμφερόντων.

Ο πολίτες αυτής της χώρας περιμένουν από τη κυβέρνηση κάποτε να απομακρυνθεί από τις γνωστές πρακτικές ωραιοποίησης, συγκάλυψης και μετάθεσης των πολιτικών ευθυνών στις υπηρεσίες και τον καιρό .

Πριν από 20 ημέρες ο κ πρωθυπουργός δήλωνε την ικανοποίησή του για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων και επιλογών. Σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας επιτίθεται συλληβδών εναντίον υπηρεσιών που προίσταται, ενώ την ίδια ώρα προωθεί με επιμονή αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που ευνοεί τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, την ανεξέλεγκτη δόμηση και την εκτεταμένη καταπάτηση.

Αυτές είναι οι δύο όψεις της επιζήμιας και λαθεμένης κυβερνητικής πολιτικής που πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθεί .

Ο ελληνικός λαός περιμένει ευαισθησία και ετοιμότητα στην ανάληψη επιτέλους των συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν.

To Γραφείο Τύπου