Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/04/2013

Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Αντιπροσωπεία βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ

«Το Μνημόνιο σκοτώνει τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα, εξοντώνοντας, ηθικά και υλικά, τον πιο κρίσιμο πυλώνα της, τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ»                                           

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ανδρέα Ξανθό, βουλευτή Ρεθύμνου και Συντονιστή της ΕΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και Κώστα Ζαχαριά, βουλευτή Αρκαδίας. συμμετείχε στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μπροστά από το υπουργείο Υγείας και την πορεία προς τη Βουλή  των απεργών εργαζομένων στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

«Τα Μνημόνια και η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης διαλύουν καθημερινά το κοινωνικό κράτος και τα πλατιά, εργατικά δικαιώματα» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τονίζοντας παράλληλα ότι «η δημόσια υγεία βρίσκεται στο στόχαστρο της τρόικας εσωτερικού και της τρόικας εξωτερικού, με την εμμονή στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις πολύτιμων μονάδων και κλινικών του ΕΣΥ, τη συρρίκνωση των δαπανών για τη στήριξη του ΕΣΥ, τη μείωση των απολαβών του προσωπικού, τις σχεδιαζόμενες απολύσεις και την καθυστέρηση στις αποπληρωμές δεδουλευμένων και εφημεριών μηνών. Απώτερος στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση όλου του φάσματος της Υγείας και η αποκλειστική χρηματοδότηση του ΕΣΥ από τους ασθενείς και τα συνεχώς μειούμενα και πενιχρά εισοδήματά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αντιστρατεύεται και αντιπαλεύει την κυβέρνηση και την πολιτική εξαθλίωσης και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, εναντίον των συμφερόντων της σύγχρονης ολιγαρχίας και υπέρ των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων».

Η Ε.Ε.Κ.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ