Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/04/2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα εκφράζουν το ίδιο το αδιέξοδο του μνημονιακού προγράμματος. Η μνημονιακή συνταγή ύφεσης και λιτότητας, που έχει οδηγήσει την οικονομία στην κατάρρευση και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, δεν επιδέχεται βελτίωσης, με αλλαγή στη δοσολογία των συστατικών και στο χρόνο σερβιρίσματος των νέων μέτρων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι φερόμενες ως διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και μεταξύ των ίδιων των κυβερνητικών εταίρων δεν αφορούν στην ουσία της μνημονιακής πολιτικής, αλλά σε επιμέρους στοιχεία της εφαρμογής της.

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποιήσεις και νέους εξοντωτικούς φόρους  που μετονομάζονται, παραμένουν στο ακέραιο. Καμία άλλη πρόταση αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής δεν μπαίνει στο τραπέζι. Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την κρύψει η κυβέρνηση, σε όσα επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν επιδοθεί, όσους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό κι αν επιστρατεύσει, όσες πολύωρες συναντήσεις κι αν γίνουν με την τρόικα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να βρουν το κατάλληλο αμπαλάζ για μια σάπια μνημονιακή πολιτική.

Η ρήξη με την πολιτική των μνημονίων που εξαθλιώνουν τους λαούς και αποδομούν την Ευρώπη και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και ελπιδοφόρα για τη χώρα πολιτική πρόταση.

To Γραφείο Τύπου