Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/08/1998

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Σχολιάζοντας πρόσφατη δικαστική απόφαση σχετικά με αναδρομικές αυξήσεις δικαστών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, και μάλιστα σε περίοδο παρατεταμένης συμπίεσης του εισοδήματος των κοινωνικά ασθενέστερων, αποτελεί η προσπάθεια ορισμένων δικαστών να εξασφαλίσουν, με προσφυγές και δικαστικές αποφάσεις, σημαντικές αυξήσεις για τους ίδιους, παρακάμπτοντας πρόσφατες και ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι σε βάρος της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, που νοσεί σοβαρά, να αποφασίζουν κάποιες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών για τον εαυτό τους και το δικό τους εισόδημα, κάνοντας καταχρηστική εφαρμογή της εξουσίας την οποία ασκούν.

Η προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης επιβάλλει την αυστηρή οριοθέτησή της έναντι παρομοίων πρακτικών, όπως και η προάσπιση του κύρους του Κοινοβουλίου επιβάλλει την αυστηρή αντιμετώπιση φαινομένων που στο όνομα του αναγκαίου θεσμού της βουλευτικής ασυλίας εκτρέπονται σε κρούσματα προσωπικής και κοινωνικής ασυδοσίας.

Με τέτοιες πρακτικές συντελείται σοβαρή πολιτική διαστρέβλωση και κοινωνική πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ υποτίθεται ότι στο όνομά του ασκούνται όλες οι εξουσίες.

To Γραφείο Τύπου