Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/08/1998

Πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική και τη χώρα

Οι πρωτοφανείς σεέκταση και ένταση πυρκαγιές που πλήττουν τηνΑττική και τη χώρα

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε σήμερα δηλώσεις για τις πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική και τη χώρα και παρουσίασε τις προτάσεις του Συνασπισμού:

Για μια χρονιά ακόμη η Ελλάδα καίγεται ανυπεράσπιστη και η κυβέρνηση κρύβεται ή φλυαρεί.

Η Ελλάδα ακρωτηριάζεται. Μικραίνει ο ορίζοντας και η ανάσα της ζωής μας.

Οι καταστροφές, που συντελούνται, σπρώχνουν την Ελλάδα προς τα πίσω.

Γυμνό και ανέτοιμο το κράτος δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία και την ανθρώπινη ζωή. Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο προκαλούν την κοινή εμπειρία και δείχνουν για μια φορά ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας.

Ο κ. Σημίτης ήλθε, είδε και απήλθε, δηλώνοντας ότι όλα λειτούργησαν ικανοποιητικά. Προφανώς ο κ. Πρωθυπουργός πιστεύει ότι το μόνο που απομένει πια είναι να καταστρέφεται η χώρα και η κυβέρνηση να δηλώνει την αυταρέσκειά της.

Η πραγματική σύγκλιση και συνοχή της Ελλάδας δεν εξασφαλίζεται στα χρηματιστήρια. Είναι υπόθεση του παραγωγικού πλούτου της χώρας. Η διαχειριστική λογική της κυβέρνησης, προσηλωμένη στην εισπρακτική νοοτροπία των αριθμητικών δεικτών, άφησε κι αφήνει ανοχύρωτη κι ακάλυπτη την κοινωνία, την ποιότητα ζωής μας, την οικολογική μας ισορροπία.

Να σοβαρευτεί η κυβέρνηση. Να αναλάβει τις ευθύνες της.

Από ντροπή τουλάχιστον να παραιτηθούν αυτοί που έχουν ευθύνες.

Κάθε φορά που καίγονται τα δάση φαίνεται καθαρά πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την προστασία τους.

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Ο Συνασπισμός ζητά αναλυτικό απολογισμό και επιμερισμό ευθυνών. Απαιτεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι απέτυχαν να εξασφαλίσουν αποτελεσματική προετοιμασία και ουσιαστικό συντονισμό. Ζητά κατά προτεραιότητα κονδύλια και μέτρα για αποτελεσματικό μηχανισμό δασικής προστασίας.

Τι δεν έχει γίνει

Τι πρέπει να γίνει

Ευθυνόφοβη και πανικόβλητη η κυβέρνηση να πάψει να επικαλείται δικαιολογίες και άλλοθι. Τίποτε δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της.

To Γραφείο Τύπου