Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/08/1998

Αντισυνταγματικές διατάξεις Ν/Σ Τζουμάκα

Επιστημονικό Συμβούλιοτης Βουλής: Αντισυνταγματικές διατάξεις τουΝομοσχεδίου Τζουμάκα

Η εμμονή του Υπουργού Γεωργίας και της κυβέρνησης, παρά την έκθεση-κόλαφο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, σε ένα Νομοχέδιο που οι κρίσιμες διατάξεις του κρίνονται αντισυνταγματικές, συνιστά μείζονα πολιτική πρόκληση. Τροφοδοτεί μέσω της προχειρότητας και των πελατειακών σκοπιμοτήτων τα κυκλώματα των εμπρηστών και των οικοπεδοφάγων σε μια στιγμή που αφανίζεται ο δασικός μας πλούτος.

Ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει σήμερα κιόλας το Νομοσχέδιο Τζουμάκα και να ευθυγραμμίσει πλήρως τις προτάσεις της με τις συνταγματικές επιταγές για τη δρασοπροστασία.

Καλεί τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αντιδράσουν στην ψήφιση ενός Νομοσχεδίου, συνταγματικά διάτρητου και καταδικασμένου να 'πέσει' μέσω δικαστικών προσφυγών, αλλιώς θα είναι πλήρως συνυπεύθυνοι.

Η έκταση της καταστροφής επιβάλλει άμεσα μέτρα.

Χρειάζεται επειγόντως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θωράκισης θεσμικής, προληπτικής και κατασταλτικής του δασικού μας πλούτου.

Επίσης, ο ΣΥΝ θα πρωτοστατήσει, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε συνεργασία με τις Οικολογικές Οργανώσεις, στη συσπείρωση και ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών, με στόχο την προστασία των δασών που απέμειναν και την αναδάσωση των καμένων περιοχών.

To Γραφείο Τύπου