Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/04/2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας Greece Solidarity Campain( GSC) από τη Βρετανία με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, και με πρωτοβουλία της Greece Solidarity Campaign (GSC), πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23 Απριλίου επίσκεψη 14μελούς αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, που αποτελείται από βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, συνδικαλιστές, δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και μέλη κοινωνικών κινημάτων.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, τη Δευτέρα 22 Απριλίου  πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποτελούμενο από τους βουλευτές Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη, Βοιωτίας Γιάννη Σταθά και Επικρατείας  Θεανώ  Φωτίου.

Στη συνάντηση ο Βασίλης Κυριακάκης  έκανε μία ενδελεχή ενημέρωση για την κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας και την προϊούσα ανθρωπιστική κρίση, όπως και τις ευρύτερες κοινωνικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών σε νεολαία και στην πρόνοια. Η Θεανώ Φωτίου ενημέρωσε για την  ανάγκη κοινών αγώνων για ανατροπή των πολιτικών λιτότητας παντού στην Ευρώπη σαν βασικό κομμάτι της αλληλεγγύης , ενώ ο Γιάννης  Σταθάς επικεντρώθηκε σε ανταλλαγή εμπειριών γύρω από την κατάσταση του εργατικού κινήματος και τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων σε Ελλάδα και Βρετανία.

Η συνάντηση έληξε σε συντροφικό κλίμα κατανόησης και δέσμευση για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με σκοπό την ανάδειξη της κατάστασης στην Ελλάδα και για την ανάπτυξη κοινών αγώνων και στάσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια που προωθούνται σε όλη την Ευρώπη. 

To Γραφείο Τύπου