Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/04/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΔΟΕ-ΓΓΠΣ

Την ίδια στιγμή που επιστημονικοί φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων κλπ. διαπιστώνουν την ανάγκη κεντρικού συντονισμού της Φορολογικής Διο-ίκησης, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχουν σχεδιασμοί για τη «διάσπαση» του ΣΔΟΕ και της ΓΓΠΣ.

Η διάσπαση αυτή δεν έχει οποιαδήποτε τεκμηρίωση και έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με όσα εμπεριέχουν εκθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι αυτούς που επιθυμούν τους φορολογικούς μηχανισμούς έρμαια σε πολιτικές παρεμ-βάσεις για ευνόητους λόγους.

Είναι πραγματικά προκλητικό, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση διαφημίζει τις απο-λύσεις στο Δημόσιο με τη δικαιολογία των «επίορκων», ο πρωθυπουργός και η πολι-τική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών να διασπούν το ΣΔΟΕ και τη ΓΓΠΣ σε τιμάρια για την εξυπηρέτηση πολιτικών και μόνο σκοπιμοτήτων: Επιδιώκουν να συγκρο-τήσουν από τη μια έναν μόνιμο μηχανισμό που η αρμοδιότητά του θα εξαν-τλείται  στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, δηλαδή στη «μαρίδα» και α-φετέρου ένα πολιτικά ελεγχόμενο μηχανισμό, στην αρμοδιότητα του ο-ποίου θα είναι οι μεγαλοφοροφυγάδες, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κτλ., δηλαδή οι «καρχαρίες».

Η αναγκαία φορολογική μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση της Φορολογικής Διοίκη-σης παραμένουν διαρκή αιτήματα της κοινωνίας και σταθερή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής