Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/08/1998

Δήλωση Ν.Κωνσταντόπουλου για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και Σουδάν

ΔΗΛΩΣΗ του Προέδρουτου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Ν.Κωνσταντόπουλουγια τους βομβαρδισμούς των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάνκαι Σουδάν

"Οι πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Σουδάν, στο όνομα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, αποτελούν πράξη υποκρισίας και προσβολής σε βάρος των διεθνών οργανισμών, που εκφράζουν τη διεθνή έννομη τάξη. Καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να αχρηστεύει θεσμούς και μηχανισμούς του διεθνούς δικαίου. Οπως, επίσης, για καμία εσωτερική πολιτική ανάγκη των ΗΠΑ δεν μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος να υιοθετεί πρακτικές "πλανητάρχη" και νοοτροπίες "ράμπο" στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της διεθνούς ασφάλειας, πολλά από τα οποία έχουν τη ρίζα τους στην ίδια την αμερικανική πολιτική.

Η τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπισθεί και να εξαλειφθεί από τη διεθνή ζωή, που μετατρέπεται σε ζούγκλα. Ομως δεν αντιμετωπίζεται όταν επικρατεί η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών για τους παραβάτες της διεθνούς νομιμότητας. Και δεν θα εξαλειφθεί όσο στη διεθνή σκηνή θα κυριαρχούν η αδικία και η ανισότητα, που οδηγεί στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και την απελπισία ολόκληρους λαούς. Μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθεί η τρομοκρατία από όλες τις χώρες και τους λαούς, με τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και την ενίσχυση του ρόλου των διεθνών οργανισμών".

To Γραφείο Τύπου