Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/04/2013

Δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, υπεύθυνου τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με το Ε.Σ.Π.Α.

Ο Πρωθυπουργός, ύστερα από τις συνεχείς μεταθέσεις της πολυαναμενόμενης ημερομηνίας «επανεκκίνησης» της ελληνικής οικονομίας και με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, υπόσχεται σήμερα ότι τα προβλήματα ρευστότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποκλειστικά και μόνο μέσα από τα επιλεγμένα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α. και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που σήμερα βρίσκεται στα κατώτερα επίπεδά του εδώ και δεκαετίες.

Με ποιο τρόπο, όμως, θα υλοποιηθούν ακόμα και οι περιορισμένες αυτές παρεμβάσεις, τις οποίες προσπαθεί να παρουσιάσει ως ρηξικέλευθες τομές στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας;

Δυστυχώς, η βαθιά ύφεση, στην οποία έχουν καταδικάσει την ελληνική οικονομία η κρίση και κυρίως τα μνημονιακά προγράμματα λιτότητας, δύσκολα θα αντιμετωπιστεί χωρίς μια ριζική αλλαγή στην κατεύθυνση των ασκούμενων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου