Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/08/1998

Κυβερνητική τροπολογία για τον ΟΤΕ

Σχετικά μεκυβερνητική τροπολογία για τον ΟΤΕ, το ΓραφείοΤύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η κυβέρνηση, αντί μετά την αρνητική εξέλιξη στο θέμα της Ιονικής να εγκαταλείψει την πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, επιμένει να κινείται στην ίδια ακριβώς αποτυχημένη πολιτική . Αργά χθες βράδυ κατέθεσε στη Βουλή σε άσχετο Νομοσχέδιο τροπολογία, με την οποία μειώνεται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ από 75% σε 55%, ανοίγοντας τον δρόμο για το τρίτο κύμα μετοχοποίησης- ιδιωτικοποίησής του.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραβιάζοντας τις δικές της δεσμεύσεις και τροποποιώντας τον νόμο που η ίδια έχει ψηφίσει, προωθεί και νέο πακέτο του ΟΤΕ σε ιδιώτες, με προοπτική το ποσοστό αυτό να φτάσει το 45%.

Ο ΣΥΝ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ, αλλά η κάλυψη των δημόσιων ελλειμμάτων με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την προετοιμασία του ΟΤΕ, με κίνδυνο να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στην πλήρη απελευθέρωση την τηλεπικοινωνιακής αγοράς το 2001.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης και των σταδιακών φάσεων της μετοχοποίησης-ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ φτάνει τελικά να υιοθετεί και να εφαρμόζει πιστά την πολιτική του κ. Μάνου.

Ο ΟΤΕ χρειάζεται εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη και όχι ιδιωτικοποίηση στον βωμό της 'μαύρης τρύπας' του δημοσίου ελλείμματος. Η μαύρη τρύπα δεν κλείνει με τη σαρωτική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά με αναπτυξιακές πολιτικές και με ριζική φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αυτήν την τροπολογία, να εγκαταλείψει αυτές τις πολιτικές και να πάρει μέτρα για έναν δημόσιο, σύγχρονο, αναπτυγμένο, ανταγωνιστικό ΟΤΕ που θα παρέχει ποιοτικές και επαρκείς υπηρεσίες στους πολίτες.

To Γραφείο Τύπου