Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/09/1998

Συνάντηση ΣΥΝ με Διοικητή Τράπεζας Ελλάδας

Συνάντηση ΣΥΝ μεΔιοικητή της Τράπεζας Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γ.Δραγασάκης συναντήθηκαν σήμερα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Λ.Παπαδήμο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε:

"Είχαμε μια ενημερωτική συζήτηση με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τη διεθνή πτυχή της κρίσης και για τις παρενέργειές της σε εθνικό επίπεδο.

Είναι φανερό ότι ζούμε σε μια δύσκολη εποχή όπου η οικονομική κρίση αιχμαλωτίζει πλέον όλο τον κόσμο. Η αλόγιστη λειτουργία ενός οικονομικού μοντέλου, όπως αυτό της παγκόσμιας αγοράς, δείχνει την έλλειψη που υπάρχει στις διαρθρωτικές δομές των οικονομιών. Δείχνει ακόμη την αδυναμία που έχουν οι υπάρχοντες πολιτικοί θεσμοί να ασκήσουν έλεγχο και παρέμβαση. Είναι φανερό ότι ο αέρας που δημιουργείται από την κίνηση κεφαλαίων μετατρέπεται σε θύελλα που σαρώνει τις θυσίες και τις οικονομίες ολόκληρων λαών.

Μέσα σ' αυτό το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα, η ελληνική οικονομία, η ελληνική κοινωνία ζουν δύσκολες επίσης καταστάσεις, οι οποίες αποδεικνύουν ότι και στο εσωτερικό της Ελλάδας λείπουν οι διαρθρωτικές εκείνες δομές, οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομία και θα αποτελούσαν στήριγμα της κοινωνίας για να ξεπεράσει τις πολύπλευρες πιέσεις. Τα σπασμένα αυτών των λαθεμένων επιλογών που γίνονται τα πληρώνουν οι κοινωνίες. Οι μονόδρομοι και οι μονόπλευρες πολιτικές επιλογές οδηγούν πλέον σε αδιέξοδο και προβάλλει πια το αίτημα να υπάρξουν αυτοί οι θεσμοί ελέγχου και παρέμβασης, που δεν θα αφήσουν την αδυσώπητη λειτουργία της παγκόσμιας αγοράς να πολτοποιεί και να κονιορτοποιεί τις κοινωνίες και τις οικονομίες των χωρών του κόσμου".

To Γραφείο Τύπου