Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/04/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Κραυγή απόγνωσης από την Σύνοδο των Πρυτάνεων

Τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης που πιστή στις  νεοφιλελεύθερες  μνημονιακές επιλογές της διαλύει την Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι τραγικές ελλείψεις σε επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό, ο οικονομικός στραγγαλισμός των ΑΕΙ,  γιατί αυτό σημαίνει η περαιτέρω μείωση, κατά 30%, του ήδη οριακού προϋπολογισμού, έχουν καταστροφικές συνέπειες στο επίπεδο σπουδών ενώ θέτουν ακόμα και την ίδια τη λειτουργία των Ιδρυμάτων υπό αίρεση. Και ενώ αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα στα ΑΕΙ η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τα λύνει, αντίθετα δημιουργεί και νέα προχωρώντας στη διαγραφή φοιτητών, μέτρο που παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα των ενδιαφερομένων και δημιουργεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα διαγράφοντας το 1/3 των φοιτούντων. Τα προβλήματα στα ΑΕΙ δεν τα δημιουργεί η ύπαρξη φοιτητών που δεν έχουν πάρει έγκαιρα το πτυχίο τους αλλά η πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της  φέρει ακέραια την ευθύνη για την απορρύθμιση και τη διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Η μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η δημιουργία των προϋποθέσεων της κυβέρνησης  της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία θα ακυρώσει  όλους τους μνημονιακούς νόμους που αφορούν τη παιδεία, και θα προχωρήσει μέσα από ένα πραγματικό διάλογο με την ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα στην αναγέννηση της Παιδείας του τόπου μας, του βασικότερου επενδυτικού κεφαλαίου που διαθέτουμε.

Τμήμα Παιδείας