Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/04/2013

Δελτίο Τύπου με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Μανώλης Γλέζος στην εφημερίδα Die Welt

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ότι το πολυαναμενόμενο πόρισμα της Επιτροπής της Κυβέρνησης, που συστάθηκε για να αποφανθεί περί του ύψους των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κατέληξε αιφνιδίως… απόρρητο. 

Η επανάληψη της τακτικής της φυγομαχίας ΚΑΙ από την παρούσα ελληνική κυβέρνηση δεν μας εκπλήσσει.

Η ουσία παραμένει μία: Το οφειλόμενο στην Ελλάδα ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ του ποσού που είχε επιδικάσει το 1946 η Διασυμμαχική Επιτροπή υπέρ της Ελλάδας. Και το ποσό αυτό είναι γνωστό: Πρόκειται για 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, το οποίο προκύπτει ως άθροισμα των επιδικασθέντων 108 δισ. για την ανασυγκρότηση των υποδομών της χώρας και των 54 δισ. που έλαβε η ναζιστική Γερμανία υπό μορφή αναγκαστικών δανείων.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν από τον Μανώλη Γλέζο σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Στην ίδια συνέντευξη ο Μανώλης Γλέζος τόνισε, επίσης, το σπουδαίας ηθικής τάξης ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν οι Ναζί από τη χώρα, για τους οποίους ούτε καν γίνεται λόγος.

To Γραφείο Τύπου