Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/04/2013

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού - Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων: Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων

Είναι γνωστή η ανάγκη να κατασκευαστεί ένα νέο Γυμνάσιο – Λύκειο στους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας καθώς και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων.

Η μελέτη του έργου «Σχολικό Συγκρότημα πρώην Δήμου Γαργαλιάνων» του Δήμου Τριφυλίας ξεκινά στις 24/05/2011 με την παραχώρηση του οικοπέδου στην ΟΣΚ Α.Ε. για την ανέγερση του Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων.

Στις 28/07/2011 εγκρίνεται η Αρχιτεκτονική προμελέτη του έργου. Την 15/12/2011 με έγγραφο της ΟΣΚ Α.Ε. ζητείται από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ανάθεση στην ΟΣΚ Α.Ε. των αρμοδιοτήτων για τη μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη, κατασκευή και διοίκηση  του έργου προκειμένου να καταστεί σύντομα δυνατή η κατασκευή του έργου από κονδύλια του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Επειδή δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη τοποθέτηση των Υπουργών, η ΟΣΚ Α.Ε. επανέρχεται με έγγραφό της την 01/04/2013 στους Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννη και Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο  Αρβανιτόπουλο και ζητά την ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του έργου ώστε να απορροφηθούν κονδύλια του Προγράμματος ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Την ίδια Χρονική στιγμή η Μελέτη Εφαρμογής Αρχιτεκτονικών και Στατικών του διδακτηρίου είναι έτοιμα για έγκριση.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:   

1.    Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν τοποθετείστε στα παραπάνω έγγραφα με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των πιθανοτήτων απορρόφησης των κονδυλίων ΕΣΠΑ Πελοποννήσου 2007-2013 για την κατασκευή ενός τόσου Αναγκαίου για τη χώρα διδακτηρίου;

2.    Θα επιταχύνετε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ άμεσα η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου – Λυκείου Γαργαλιάνων και να κατασκευαστεί άμεσα, δεδομένου ότι από πλευράς του ΟΣΚ Α.Ε. έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Πετράκος Αθανάσιος

Ουζουνίδου Ευγενία