Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
11/09/1998

Διήμερη επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στην 63η ΔΕΘ

Διήμερη επίσκεψητου Προέδρου του Συνασπισμού στην Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη και στην 63η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης.

Σήμερα δεύτερη μέρα, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης .

Συναντήθηκε με τον διευθυντή, το Σωματείο των υπαλλήλων και τους εργαζόμενους. Ενημερώθηκε για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός στην Θεσσαλονίκη, το μέγεθος και την οξύτητα που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΣΥΝ με τον ευρωβουλευτή Μ.Παπαγιαννάκη. τον υποψήφιο Νομάρχη του συνδυασμού “Οικολογία-Αλληλεγγύη, Συνασπισμός των Πολιτών” Μιχάλη Τρεμόπουλο, και στελέχη της Ν.Ε Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν στα Διαβατά τους σκηνίτες τσιγγάνους. Τρεισήμισι χιλιάδες άνθρωποι και από αυτούς χίλια πεντακόσια παιδιά κατατρεγμένα από δήμο σε δήμο ζούν τον εφιάλτη του αποκλεισμού και των στερήσεων που δεν τους επιτρέπουν να εξασφαλίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της ζωής τους .

Χωρίς νερό, χωρίς χώρους κοινόχρηστους, πεταμένοι σε ένα χωράφι νιώθουν στο πετσί τους τι σημαίνει στο 2000 αναλγησία και υποκρισία της κρατικής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ακόμα ότι τέτοιες καταστάσεις ντροπιάζουν όλους και προκαλούν δικαιολογημένη οργή.

Ο ΣΥΝ θα επιμείνει να πιέζει προκειμένου, πρώτον να εξασφαλιστεί άμεση έναρξη των έργων για την μόνιμη εγκατάστασή τους στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου και δεύτερον, μέχρι τότε, να αφεθούν χωρίς αυτόν τον συνεχή κατατρεγμό που τους μετατρέπει σε ανθρώπινο κοπάδι που το αποδεκατίζουν οι στερήσεις, οι αποκλεισμοί, οι ανάγκες της ζωής και η εχθρότητα του κράτους.

Ζητά επίσης ο ΣΥΝ την άμεση και συνεχή παρέμβαση των αρμόδιων κοινωνικών και κρατικών φορέων για να εξασφαλιστεί υγειονομική και ιατρική φροντίδα, φροντίδα για το σχολείο των παιδιών , εξασφάλιση όρων ανθρώπινης εγκατάστασης, εξασφάλιση νερού, αντιμετώπιση του κινδύνου από τις πλημμύρες και τις βροχές.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε την μεγάλη ευθύνη της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της περιοχής για την προκλητική και βάρβαρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί .

Τέλος, σε συνεργασία με εκπροσώπους των “Γιατρών του κόσμου” και του “Δικτύου Drom" συζήτησαν μέτρα για την άμεση προστασία και στήριξη αλλά και την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τσιγγάνοι

Στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για να παραδώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τα αναδρομικά της βουλευτικής αποζημίωσης για την ενίσχυση του συνεχιζόμενου προγράμματος αλφαβητισμού των παιδιών της κοινότητας Rom που πραγματοποιείται στο σχολείο

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε στους γονείς και τους δασκάλους για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και τον σκοπό της δωρεάς του. Ύστερα όλοι μαζί, Σύλλογος Γονέων, Δάσκαλοι και κάτοικοι της περιοχής γευμάτισαν με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και την αντιπροσωπεία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου