Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/09/1998

Εξελίξεις στην Αλβανία: Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ

Εξελίξεις στηνΑλβανία

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου

"Ο Μπερίσα και οι αντιδραστικές δυνάμεις που τον αξιοποιούν κάθε τόσο, επιχειρούν πραξικόπημα. Για μια φορά ακόμα ο Μπερίσα αναδεικνύεται σε αντιδημοκρατικό παράγοντα, σε αποσταθεροποιητικό στοιχείο, σε στοιχείο οπισθοδρόμησης και ανασφάλειας. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αλβανίας δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με την ενίσχυση της δημοκρατικής προσπάθειας που κάνει ο Φάτος Νάνο και η κυβέρνηση συμμαχίας που έχει προκύψει από τις εκλογές.

Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά απόπειρα εκτροπής, που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την αποδιάρθρωση της ίδιας της Αλβανίας, αλλά και για την όξυνση της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο και κυρίως για τη διεύρυνση της αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική περιοχή.

Το καθεστώς Μπερίσα που ανατράπηκε με τις εκλογές, ήταν ένα αυταρχικό και ακροδεξιό καθεστώς, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της Αλβανίας που είναι: η αναζωογόνηση και η διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών, η αναδιάρθρωση των οικονομικών δομών και η στήριξη της πορείας της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση".

To Γραφείο Τύπου