Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/09/1998

Πλαίσιο προτάσεων του ΣΥΝ για την συνδρομητική,δορυφορική,ψηφιακή Ραδιοτηλεόραση

Πλαίσιο προτάσεωντου ΣΥΝ για την συνδρομητική-δορυφορική-ψηφιακήΡαδιοτηλεόραση

Ανακοίνωση του Τμήματος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Συνασπισμού

1. Η κυβέρνηση με περίεργη σπουδή επιβάλλει τον νέο νόμο για την συνδρομητική/δορυφορική Ραδιοτηλεόραση αγνοώντας, πλήρως τις προτάσεις του ΣΥΝ, όπως αυτές κατατέθηκαν από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση :

2. Η κυβέρνηση απέρριψε στην ουσία τις προτάσεις του ΕΣΡ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για την βελτίωση, ως ένα βαθμό, των απαράδεκτων κυβερνητικών επιλογών και προτάσεων

3. Η κυβέρνηση άφησε κατά την διαδικασία της εξέτασης του Ν/Σ στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή , αναπάντητα κρίσιμα και σοβαρά ερωτήματα που προβάλλουν αμείλικτα από την σημερινή χαώδη κατάσταση της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς

Είναι πλέον γεγονός ότι το Ν/Σ αποτελεί μνημείο προχειρότητας, σκόπιμης ασάφειας και πολιτικής υποκρισίας.

Η επικοινωνία από την φύση της έχει κοινωνικό, πολιτισμικό και δημόσιο χαρακτήρα και δεν μπορεί να παραδοθεί στις δυνάμεις της αγοράς. Με αυτήν την αντίληψη ο ΣΥΝ διεκδικεί θεσμούς δημοκρατίας , διαφάνειας και ελέγχου για τα Μ.Μ.Ε με διασφαλίσεις αντιμονοπωλιακού χαρακτήρα .

Για αυτούς τους λόγους και για όλους τους άλλους που ο ΣΥΝ κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δεν νομιμοποιεί την κυβερνητική αδιαλλαξία, δεν συμμετέχει στην ψήφιση αυτού του νέου νόμου που θα διαιωνίσει το ομιχλώδες ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

To Γραφείο Τύπου