Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/09/1998

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Μπάμπης Πρωτοπαππάς συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Α.Τσοχατζόπουλο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε:

"Ζήτησα να ενημερωθώ από τον Υπουργό ΄Αμυνας για θέματα της αρμοδιότητάς του. Συζητήσαμε και για γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα. Εκτιμώ ότι τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Πιστεύω ότι χρειάζεται για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας ένας συνολικός σχεδιασμός, μια ενιαία στρατηγική. Θα επιμένω ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και ΄Αμυνας. Κι όσο δεν υπάρχει, θα ανησυχώ γιατί πιστεύω ότι η έλλειψη συντονισμού κοστίζει. Πιστεύω ότι σ� αυτή την κρίσιμη καμπή, η ενίσχυση των διπλωματικών, πολιτικών χειρισμών και η βελτίωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας αποτελούν πρώτιστο μέλημα, για αυτήν την περίοδο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι επιζήμια η έλλειψη ενιαίας τακτικής, κοινών εκτιμήσεων και σχεδιασμένης στρατηγικής, όπως είναι επιζήμια κάθε φορά η διαφορετική ιεράρχηση που μπορεί να γίνεται με πρόταξη πολιτικών ή κομματικών θεμάτων σε βάρος θεμάτων εθνικής στρατηγικής για την εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Κουβεντιάσαμε με τον κ. Τσοχατζόπουλο θέματα που σχετίζονται με τα Βαλκάνια. Η κρίση στην Αλβανία, η εστία έντασης στο Κόσσοβο, τα προβλήματα της βαλκανικής πολιτικής και ο ρόλος της Ελλάδας εκεί. Επίσης θέματα που σχετίζονται με τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό, καθώς επίσης και της νέας δομής του ΝΑΤΟ, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Είχαμε μια πολύ ουσιαστική ενημέρωση εκ μέρους του κ. Τσοχατζόπουλου που μας έδωσε χρήσιμα στοιχεία για τα θέματα που συζητήσαμε".

To Γραφείο Τύπου