Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/09/1998

Συνάντηση ΣΥΝ με την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Συνάντηση ΣΥΝ μετην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Ν. Χουντής, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για τα Σώματα Ασφαλείας, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) και εκπροσώπους του σωματείου των Λιμενικών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Δημ. Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΛΣ (Πανελλήνια ΄Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος), ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Γ.Μακρής και ο ταμίας της ΠΕΠΛΣ Φ. Συμεωνίδης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε:

Είχαμε μια ενημερωτική συνάντηση με τις Ομοσπονδίες των Αστυνομικών και των εργαζομένων στο Λιμενικό για προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους τους. Τα προβλήματα χρονίζουν. Είναι προβλήματα που σχετίζονται και με την μισθολογική κατάσταση και με τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησής τους και όσο αυτά τα προβλήματα χρονίζουν υποβαθμίζουν αυτούς τους τομείς δημόσιας ευθύνης και οδηγούν την ευαίσθητη αυτή κατηγορία των εργαζομένων σε απόγνωση, σε οριακή κατάσταση.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι είναι προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί στην ώρα τους και με τον σωστό τρόπο, που επιβάλλεται να λυθούν αμέσως. Να υπάρξει λοιπόν η πολιτική θέληση, γιατί σ’ αυτόν τον τομέα μονάχα εάν λυθούν τα προβλήματα τα μισθολογικά, των όρων δουλειάς, τα θεσμικά και της κατοχύρωσης της προσωπικότητας των εργαζομένων μπορούν να αντιμετωπιστούν και άλλα προβλήματα δυσάρεστα για το δημόσιο βίο της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου