Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/09/1998

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ

Συνάντησηαντιπροσωπείας του ΣΥΝ με το Προεδρίο της ΕΙΝΑΠ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Στέλλα Αλφιέρη, βουλευτής, ο Α.Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για την Υγεία και ο Δ.Αδαμόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ (Νοσοκομειακοί Γιατροί), αποτελούμενο από τους Χάρη Ζαχαρόγιαννο (Πρόεδρο), Γιάννη Ελευθερίου (Αντιπρόεδρο), Στάθη Τσούκαλο (Γραμματέα) και Π.Κοντολέων (μέλος).

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Χ.Ζαχαρόγιαννος: Συναντήθηκαμε σήμερα τον κ. Κωνσταντόπουλο. Εδειξε ότι υπάρχει συναντίληψη για τις κινητοποιήσεις που έχει αυτό το διάστημα η ΕΙΝΑΠ. Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΝ θα βοηθήσει να πειστεί η κυβέρνηση ότι το άδικο είναι με το μέρος της. Ζητάμε δίκαια πράγματα. Φαίνεται ότι πείθουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο χώρο της υγείας. Η υγεία δεν αντέχει άλλη αναστάτωση.

Ν.Κωνσταντόπουλος: Συζητήσαμε με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί οδηγεί τη δημόσια υγεία σε αναστάτωση. ΄Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση δεν λύνει προβλήματα, απεναντίας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Είναι πολιτικά παράδοξο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί τις προτάσεις των επιστημονικών επιτροπών και των διοικήσεων των Nοσοκομείων, προκειμένου να καθοριστούν οι εφημερίες. Είναι επίσης παράδοξο το γεγονός ότι επιχειρεί η κυβέρνηση με διοικητικά και λογιστικά κριτήρια να προσδιορίσει τις πραγματικές ανάγκες στο χώρο της Υγείας. Και, τέλος, είναι κοινωνικά ανεπίτρεπτο να απουσιάζει στην κρίσιμη ώρα του επείγοντος η κοινωνική ευθύνη του κράτους, προκειμένου να στηριχτεί το ΕΣΥ και ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας.
Με αυτές τις ενέργειες η κυβέρνηση ανοίγει ένα ακόμα κοινωνικό μέτωπο εκεί που κυρίως υποφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Ανοίγει ένα κοινωνικό μέτωπο εκεί όπου πραγματικά πρέπει ο πολίτης να βρίσκει την φροντίδα, την πρόνοια, την περίθαλψη και την στήριξη, όταν αυτά τα προβλήματα μεταφράζονται σε κόστος ζωής. Και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου