Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/05/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αυταρχική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους καθηγητές

Η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, κατά παράβαση του Συντάγματος,  όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και την πλήρη απομόνωση της κυβέρνησης από την κοινωνία, αλλά επιβεβαιώνει πως ο αυταρχισμός και η καταστολή αποτελούν τα δομικά χαρακτηριστικά της.

Η σύγκρουσή της με τους καθηγητές είναι σύγκρουση με κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται στη μνημονιακή πολιτική,  με όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση.

Οι μνημονιακοί «προστάτες» της εκπαίδευσης είναι οι ίδιοι που συρρικνώνουν τραγικά τις δαπάνες για την εκπαίδευση και έχουν δεσμευτεί για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές, που έχουν καταργήσει ολόκληρες σχολικές μονάδες, που αφήνουν τα σχολεία χωρίς καθηγητές, με διαλυμένες τις ήδη υποβαθμισμένες δομές τους.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ανακαλέσουν τώρα την απόφαση για την επιστράτευση. Να δεσμευτούν για την απόσυρση του ΠΔ διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και για την έναρξη διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μαθητές και τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν την κυβερνητική αδιαλλαξία και τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

To Γραφείο Τύπου