Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/09/1998

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του Ν.Κωνσταντόπουλου για τις γερμανικές εκλογές

Συγχαρητήριατηλεγραφήματα του Προέδρου του ΣΥΝ για τιςγερμανικές εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον νικητή των γερμανικών εκλογών Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον  Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Όσκαρ Λαφονταίν, τον Εκπρόσωπο των Πρασίνων Γιόσκα Φίσερ και τον Πρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Λόταρ Μπίσκυ, στα οποία επισημαίνει τη σημασία που έχει η ευρύτερη προοδευτική στροφή στη χώρα τους τόσο για την ίδια τη Γερμανία όσο και για τις εξελίξεις στην Ευρώπη.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος απέστειλε στον νικητή των γερμανικών εκλογών Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον Πρόεδρο του SPD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) Όσκαρ Λαφονταίν το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα:

“Εκ μέρους του κόμματός μου και προσωπικά σας εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια για την σημαντική στροφή στην πολιτική ζωή της Γερμανίας με την νίκη του SPD στις χθεσινές εκλογές.

Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των προσανατολισμών της ευρείας αριστεράς για ένα κοινωνικό πρόσωπο, τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρώπη.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα αναπτύξει τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα προς όφελος και των δύο λαών.”


Προς τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Γιόσκα Φίσερ:

“Εκ μέρους του κόμματός μου και προσωπικά σας εκράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογική επιτυχία του κόμματός σας.

Η αναμενόμενη, μετά αυτό το αποτέλεσμα, πιο ενεργός συμμετοχή σας στις εξελίξεις αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τις δυνάμεις της Αριστερά και της Οικολογίας

Παράλληλα πιστεύουμε ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση και με την δική σας συμβολή θα συνεχίσει και θα αναπτύξει τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα προς όφελος και των δύο λαών.”


Προς τον Πρόεδρο του PDS (Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού), Λόταρ Μπίσκυ:

“Εκ μέρους του κόμματός μου και προσωπικά, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία του κόμματός σας στις χθεσινές εκλογές.

Η γενικότερη στροφή που σημειώθηκε στη πολιτική ζωή της χώρας σας σε συνδυασμό με την σημαντική ενίσχυση του PDS σηματοδοτούν μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την Γερμανία και ολόκληρη την Ευρώπη.

Μεταφέρετε τους πιο θερμούς μου χαιρετισμούς σ΄όλα τα στελέχη και μέλη του PDS που μέσα σε φοβερά δύσκολες συνθήκες έφεραν αυτό το τόσο σημαντικό για την Δημοκρατική Αριστερά αποτέλεσμα.”

 

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου