Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/05/2013

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρο Ζερβό πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Πετράκο Αθανάσιο και Ουζουνίδου Ευγενία υπευθύνους του Τομέα  Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα της Γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδριώτη Γεώργιο, Μπενίση Ιωάννη και Πολίτου Νανή στα γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη σήμερα το πρωί (30/5).

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε στον Πρόεδρο της ΔΕΗ την ριζική και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της δρομολογούμενης διάσπασης και τελικά ξεπουλήματος της. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μαζί με τον λαό θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η Ελλάδα χρειάζεται μια Ενιαία Δημόσια Σύγχρονη και Ανασυγκροτημένη  ΔΕΗ η οποία να συμβάλει στην παραγωγική συγκρότησης της χώρας και αυτό θα το επιτύχει μαζί με τον λαό γιατί αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Επίσης στην συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην απόφαση για συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου μέσω κοινοπρακτικού σχήματος, καθότι η συνεργασία αυτή είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα της ΔΕΗ Α.Ε..

Παράλληλα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να αποτρέψει «νεοφιλελεύθερα σχέδια» της συγκυβέρνησης για διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει την ικανοποίησή της διότι η παρέμβασή της όπως και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ από την συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ την πρόταση κοινοπραξίας με τον όμιλο Κοπελούζου.

To Γραφείο Τύπου