Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/09/1998

Με αφορμή την αναφορά του κυβ.εκπροσώπου στον ΣΥΝ...

Μεαφορμή την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπουστον ΣΥΝ, κατά την ενημέρωση των πολιτικώνσυντακτών, σχετικά με την υπόθεση της οδούΑχαρνών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Είναι προκλητικό η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της να καταφεύγει σε υπεκφυγές και σε επίδειξη πνεύματος για να μετατοπίσει προς όλους τους άλλους, τις δικές της ευθύνες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζει καλά ότι ο ΣΥΝ ζητά την άμεση σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και όχι φυσικά πόρισμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι τα σοβαρά ερωτηματικά και οι υποψίες που προκύπτουν από τον θάνατο του Σορίν Ματέι και την επιχείρηση της Αχαρνών απαιτούν σαφείς εξηγήσεις, πειστικές απαντήσεις και υπεύθυνη ενημέρωση.

Αντ΄ αυτών η κυβέρνηση καταφεύγει σε αόριστα σχόλια που παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες ενώ παράλληλα δεν έχει την στοιχειώδη ευαισθησία να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Η ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, που από καιρό έχει προτείνει ο ΣΥΝ, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η λειτουργία της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει συμβάλλει στην δημιουργία συνθηκών διαφάνειας και αντικειμενικότητας κατά την διεξαγωγή αντίστοιχων ερευνών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου