Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/10/1998

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με Σπ.Κυπριανού

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλουμε τον Σπ.Κυπριανού

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε:

"Συζήτησα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής τον κ. Κυπριανού θέματα τα οποία αναφέρονται στην επικαιρότητα, από πλευράς εξωτερικής πολιτικής. Πάντα είναι χρήσιμη, ευχάριστη και ουσιαστική η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.

Το Κυπριακό, όπως και άλλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής βρίσκονται σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη. Οι εντάσεις και οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και η έκρηξη των προβλημάτων στις Τουρκοσυριακές σχέσεις διαμορφώνουν ένα σκηνικό πάρα πολύ κρίσιμο. Η ελληνική πλευρά μπορεί να πάρει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιώνει διαρκώς τη διαπραγματευτική της δύναμη, προκειμένου να ενισχύει διαρκώς την επιδίωξη μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού, προκειμένου να γίνεται φανερό στη διεθνή κοινότητα η πραγματική αιτία της αστάθειας, της αποσταθεροποίησης και της ανασφάλειας, που είναι η τουρκική πολιτική. Η τουρκική πολιτική η οποία πάντοτε βρίσκει ενθάρρυνση έτσι ώστε να κάνει εκ του ασφαλούς επίδειξη αδιαλλαξίας. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ο κίνδυνος αποδιεθνοποίησης του προβλήματος, στρατιωτικοποίησης του προβλήματος και εγκλωβισμού του σε μονομερείς πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Εκείνο που χρειάζεται είναι η δίκαιη και βιώσιμη λύση, έτσι όπως έχει προσδιοριστεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και των Διασκέψεων Κορυφής.

Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι η έμφαση πρέπει να δίδεται στις πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και να μην γίνονται λάθη, όταν δεν συνεκτιμώνται οι πολιτικές, διπλωματικές και οικονομικές παράμετροι επιμέρους κινήσεων".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου