Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/05/2013

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βασιλικής Κατριβάνου, για την ασυλία της ΝΔ προς τη Χρυσή Αυγή

Ενώ η κυβέρνηση καθυστερεί ανεπίτρεπτα την κατάθεση του νομοσχεδίου που εισηγείται το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ρατσιστικό έγκλημα, η εγκληματική δράση των νεοναζί συνεχίζεται. Σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, μέλη της ακροδεξιάς συμμορίας χαράκωσαν το πρόσωπο ενός 14χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν και απείλησαν εγγράφως ότι «θα σφάξουν σαν κοτόπουλα» όσους μουσουλμάνους δεν εγκαταλείψουν την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να μπει με όπλο στη Βουλή.

Τα προσχήματα έχουν πλέον καταρρεύσει. Όχι μόνο για τους βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, που δηλώνουν, όπως ο Χρήστος Παππάς, ότι ο χιτλερισμός είναι «η νιότη του κόσμου», που επιδεικνύουν το Sieg Heil στο μπράτσο τους ή προκαλούν βίαια επεισόδια, όπως έκανε και πάλι χτες ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στο Αγρίνιο. Τα προσχήματα έχουν καταρρεύσει και για τη Νέα Δημοκρατία.

Μέχρι χτες ήταν η «θεωρία των άκρων», η εξίσωση Αριστεράς και νεοναζισμού, η εθελοτυφλία μπροστά στη ρατσιστική βία, η «χείρα φιλίας» που άπλωναν προς τη Χ.Α φίλοι του πρωθυπουργού. Σήμερα παγιώνεται και εντείνεται. Η άρον-άρον απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, οι επιθέσεις του κ. Κεδίκογλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που «εκτρέφει τον φασισμό» (!), η σύμπραξη 50 και πλέον βουλευτών της Ν.Δ. με τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής στο θέμα της άρσης της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου, είναι τεκμήρια μιας επικίνδυνης τροχιάς.

Έχει υποστηριχτεί ότι η ανοχή το χάιδεμα και η κάλυψη των νεοναζί εκ μέρους της κυβέρνησης, αποσκοπούν σε μια μελλοντική συνεργασία ΝΔ-Χρυσής Αυγής εναντίον της Αριστεράς. Ήδη, μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ κινείται σ' αυτή τη γραμμή, ενώ σε τμήματα της Αστυνομίας αυτή η «συγκυβέρνηση» υλοποιείται ήδη. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε ουσιαστικά την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

To Γραφείο Τύπου