Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/05/2013

Δήλωση του Ν. Βούτση με αφορμή την εμφανή προσπάθεια της ΝΔ για να παραπεμφθεί στις καλένδες το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, με αφορμή την εμφανή προσπάθεια της ΝΔ για να παραπεμφθεί στις καλένδες το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η προσπάθεια που κάνει η ΝΔ για να θολώσει τα νερά σε σχέση με την αρνητική της θέση για την κατάθεση και ψήφιση ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αποτελεί μια ψηφίδα στο γενικότερο πάζλ της προπαγάνδας της για ανιστόρητους και επικίνδυνους συμψηφισμούς της γνωστής στρατηγικής των «δυο άκρων», δηλ της πολιτικής της εναντίον της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι άλλες ψηφίδες είναι πολλές και ευδιάκριτες. Το ουσιαστικό πάγωμα, ήδη, επί έξι μήνες του νόμου περί ιθαγένειας. Η πολλαπλή έκθεση της χώρας μας έτσι όπως αυτή προκύπτει από την Έκθεση του Επιτρόπου, Ν. Μούιζνιεκς για τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Η χθεσινή Έκθεση του State Department για τα ακραία εγκληματικά επεισόδια με αντισημιτική κατεύθυνση. Η δεδομένη ατιμωρησία και ενθάρρυνση θυλάκων μέσα στον κρατικό μηχανισμό που αποκρύπτουν συστηματικά και ανέχονται πρωτοφανείς πράξεις βίας της φασιστικής ακροδεξιάς. Όλα τα παραπάνω, συνηγορούν στην εκτίμηση ότι συγκεκριμένη ηγετική συνιστώσα της ΝΔ «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή. Τα άλλα είναι υποκρισίες.

To Γραφείο Τύπου