Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/10/1998

Η Ο.Α. μετατρέπεται σε κομματικό φέουδο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΑΕΡΟΠΟΡΙΑ μετατρέπεται για μια ακόμη φορά σεκομματικό φέουδο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Λίγες ώρες μετά την αναγγελία των έκτακτων πτήσεων εσωτερικού, απόλυτα αναγκαίων για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, τα δύο κόμματα έκλεισαν μεγάλο αριθμό θέσεων σε πολλές πτήσεις, παραγνωρίζοντας την προτεραιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών. Υποτάσσουν έτσι τον εθνικό αερομεταφορέα στα στενά κομματικά τους συμφέροντα και προσπαθούν να μετατρέψουν τους πολίτες σε πολιτική τους πελατεία.

Παλαιότερα τα κόμματα συμφωνούσαν τουλάχιστον σε σύσταση διακομματικής επιτροπής για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων τους, πρακτική με την οποία ο ΣΥΝ είχε διαφωνήσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Τώρα υποκαθιστούν ακόμα και αυτήν την διακομματική συνεννόηση με την πρακτική των τετελεσμένων.

Ο αρμόδιος Υπουργός αναλαμβάνει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και καλείται άμεσα να διαλευκάνει την υπόθεση. Σοβαρές ευθύνες έχει και η δήθεν ανεξάρτητη διοίκηση της Ολυμπιακής που καλύπτει, για λογαριασμό των δύο κομμάτων, παρεμβάσεις που ενδεχόμενα ζημιώνουν την εταιρεία. Την στιγμή μάλιστα που τα χρέη από προηγούμενες εκλογές προς την Ολυμπιακή ανέρχονται για την Ν.Δ σε 1,1 δισεκατομμύριο. δρχ. και για το ΠΑΣΟΚ σε 715 εκατομμύρια δρχ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου