Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/05/2013

Ανακοίνωση της ΝΕ Παιδείας Αττικής: ʼΝα ανακληθεί άμεσα η ποινή της αυτοδίκαιης αργίας που επιβλήθηκε στον εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη ʼ

Η τρικομματική κυβέρνηση, με την υπογραφή του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ στο Υπουργείο Παιδείας, υφυπουργού  Θόδωρου Παπαθεοδώρου, προχώρησε στην εφαρμογή του επαίσχυντου  ν. 4093/12 (όπως αυτός βελτίωσε το ν. 4057/12) θέτοντας σε αργία τον Δάσκαλο Στέφανο Γκουλιώνη . Ο δάσκαλος είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στην Λάρισα, την 25η Μαρτίου 2012 σε αντιμνημονιακή συγκέντρωση.

Η πράξη αυτή αποτελεί την πιο σκληρή εφαρμογή των μνημονιακών νόμων, όπου, ο κάθε δημόσιος υπάλληλος κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί ʽʼεπίορκοςʼʼ για πράγματα άσχετα με την υπηρεσία.

Καλούμε την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα τις διατάξεις του ν. 4093/12 που οδηγεί σε απολύσεις,  καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας και υπερβαίνουν την συνταγματική τάξη της χώρας.

Ζητάμε την ανάκληση της ποινής της αυτοδίκαιης αργίας που επιβλήθηκε στον εκπαιδευτικό και καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, προκειμένου  να περιφρουρηθούν  βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που η κυβέρνηση καταργεί με την πολιτική της.

To Γραφείο Τύπου