Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/05/2013

Συναντήσεις Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τις Διοικήσεις και τους εργαζομένους ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Συνάντηση με τις Διοικήσεις και τους εργαζόμενους των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Αλεξόπουλο Απόστολο, Μητρόπουλο Αλέξη και  Πετράκο Αθανάσιο και από τα στελέχη Γεωργακάκη Νίκο και Μάξιμο Μπόλα.

Η αντιπροσωπεία μιλώντας στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων τόνισε ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και για αυτό τον λόγο θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί αυτό, γιατί:

•    Θα στερήσει από μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ένα αποτελεσματικό μοχλό κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης και τη χώρα από ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης ενεργειακής διπλωματίας, δυσκολεύοντας την προώθηση σχεδίων εθνικής σημασίας όπως οι ενεργειακοί αγωγοί.

•    Καθιστά προβληματική την συμβολή των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

•    Θα παραδώσει στον ιδιώτη ένα σημαντικό δίκτυο διανομής στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με τη συμβολή των ελλήνων φορολογουμένων.

•    Θα έχουμε επιπτώσεις και στην ανάπτυξη του δικτύου προς τους καταναλωτές.

•    Θα προκαλέσει μείωση απασχόλησης.

•    Θα προκληθούν παραπέρα αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια, λόγω της προβλεπόμενης από τα μνημόνια αγοραίας φιλοσοφίας στην τιμολογιακή πολιτική.

Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στο ξεπούλημα των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ Δημοσίων Επιχειρήσεων αναντικατάστατων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας οι οποίες μάλιστα είναι και κερδοφόρες και στις οποίες ο Ελληνικός λαός έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ σε πάγια περιουσιακά στοιχεία. Οι Εταιρείες ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ έχουν ανάγκη από ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και όχι του ξεπουλήματος που προωθεί η συγκυβέρνηση.

Η κυβέρνηση και οι δήθεν επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει κανένα ξεπούλημα των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ ή άλλης εταιρείας του ενεργειακού τομέα.

Για να αποτραπεί το ξεπούλημα των ενεργειακών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας είναι αναγκαίο ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο και σε αυτό το μέτωπο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάλεσε τους εργαζόμενους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να συμβάλουν στην ανατροπή της νεοφιλελεύθερη  πολιτικής και της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

To Γραφείο Τύπου