Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/05/2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση σήμερα με το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών. Στη συνάντηση συμμετείχαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θεανώ Φωτίου και η συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Έφη Καλαμαρά.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις δυσοίωνες εξελίξεις στον κρίσιμο όσο και στρατηγικό χώρο της έρευνας. Εξετάσθηκαν οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν την έρευνα βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της χώρας.

Διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων στα κύρια θέματα που περιλαμβάνουν:

Α) την αύξηση της χρηματοδότησης έρευνας που βρίσκεται στο απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό 0,51 %, ενός ελάχιστου και συνεχώς συρρικνούμενου ΑΕΠ.

Β) τη θεσμική θωράκιση και εδραίωση του Ενιαίου Χώρου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Γ) τον εξορθολογισμό, όσο και τη δραστική απλοποίηση του πλαισίου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκά, κ.α.).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θεωρεί την έρευνα βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση και μέγιστο επενδυτικό κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα στη διαμόρφωση μια συνεκτικής, βιώσιμης στρατηγικής για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας από την κρίση.

To Γραφείο Τύπου