Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/10/1998

Εκρυθμη κατάσταση από την αποχή στις εκλογές στα ΑΝΩΓΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Για την έκρυθμηκατάσταση από την αποχή στις εκλογές στα ΑνώγειαΡεθύμνου

Στις περιοχές Ανωγείων και Μέσα Μυλοποτάμου του Νομού Ρεθύμνης, οι χωροταξικές ρυθμίσεις του “Σχεδίου Καποδίστριας”, έχουν προκαλέσει έκρυθμη κατάσταση, που οδήγησε στην μη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Η κυβέρνηση τηρεί ένοχη σιωπή. Επιμένει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και δεν δεσμεύεται για την λύση του σοβαρού προβλήματος. Αφήνει τα πράγματα ως έχουν, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα των νομαρχιακών εκλογών, χωρίς να προσμετρηθεί το ποσοστό των περιοχών αυτών.

Ο ΣΥΝ εγκαίρως είχε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα σε περιπτώσεις συνενώσεων, που έχουν γίνει με κριτήρια σκοπιμότητας. Είχαμε προτείνει τη “ρήτρα αναθεώρησης”, που πεισματικά αρνήθηκε η κυβέρνηση .

Η μικροκομματική και παλαιοκομματική στάση της κυβέρνησης στο Νομό Ρεθύμνης, προκαλεί αναστάτωση κοινωνική, φθορά της πολιτικής και της δημοκρατίας. Διαμορφώνονται καταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Καλούμε την κυβέρνηση να δεσμευτεί αμέσως, για συγκεκριμένη λύση του προβλήματος, που δεν μπορεί να παραμένει ανοιχτό με την σκοπιμότητα της διαμόρφωσης του νομαρχιακού αποτελέσματος.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου