Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/05/2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ –ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

Σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας της τρόικας στη χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει ως «οικονομική επένδυση» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το πλιάτσικο, την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίηση των πάντων και την καταστροφή του περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα.

Από τις Σκουριές στη Χαλκιδική έως την Κασσιόπη στην Κέρκυρα, εκποιούν τα πάντα στα οικονομικά συμφέροντα, στις αγορές, στις δήθεν επενδύσεις.

Με πρωταγωνιστή το ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας με βάση τη μνημονιακή πολιτική), το οποίο σχεδιάζει με απόλυτη αδιαφάνεια, ερήμην των δημοκρατικών θεσμών και τον βραχίονά του, την  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤ.Α.Δ) βαφτίζουν την καταστροφή και το ξεπούλημα «αξιοποίηση των ακινήτων με σύγχρονη διαχείριση, προστασία του περιβάλλοντος, συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και με αξιοποίηση (!!) χρηματοδοτικών εργαλείων που δημιουργούν συνέργεια με το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Δείγμα μιας  τέτοιας  «σύγχρονης διαχείρισης» είναι και η απαίτηση της ΕΤ.Α.Δ με το 4329/ΑΑ.44/14.5.13 έγγραφό της, από το Δήμο Αγίου Δημητρίου και κατʼ επέκταση από τους πολίτες του,  ότι για να παραχωρηθεί η χρήση των 32 στρεμμάτων  του υπολοίπου χώρου του Ασυρμάτου που μεταβιβάστηκαν σε αυτήν την υπηρεσία το 2011 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα πρέπει ο Δήμος, εκτός της εγκεκριμένης από το Δημοτικό Συμβούλιο προμελέτης (η οποία έθετε ξεκάθαρα την χωρίς προαπαιτούμενα παραχώρηση του χώρου) που έστειλε σε αυτήν την υπηρεσία, να «ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ»!!!! και «στοιχεία εξασφάλισης της χρηματοδότησης και συντήρησης του έργου».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να χρησιμοποιήσουμε την δημόσια γη που έχουμε στο Μπραχάμι και για να ολοκληρωθεί και να αντιμετωπιστεί ως ενιαίος χώρος ΠΡΑΣΙΝΟΥ  ο χώρος του Ασυρμάτου, μας ζητάνε ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!

Την ίδια στιγμή, που όλος ο υπόλοιπος περιμετρικά χώρος του Ασυρμάτου, του  οποίου και αυτού είναι παραχωρημένη η χρήση του, είναι ήδη χώρος πρασίνου, την ίδια στιγμή που ο διεκδικούμενος χώρος είναι πλέον ένας ζωντανός χώρος δημιουργίας και αυτοοργάνωσης από τις δραστηριότητες της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου.

Θυμίζουμε, ότι η Δημοτική Αρχή με τυμπανοκρουσίες, είχε διαβεβαιώσει την κοινωνία του Αγίου Δημητρίου, μετά από υπηρεσιακές συζητήσεις της Δημάρχου (που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είχε διαμειφθεί)  και της ΕΤΑΔ,  ότι ο χώρος των 32 στρεμμάτων, είχε ήδη αποκτηθεί, χωρίς μάλιστα να αναφερθεί οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση, υποβαθμίζοντας τις δυσκολίες που είχαν επισημάνει οι κάτοικοι, παρουσιάζοντάς το μάλιστα, σαν μια από τι πρώτες επιτυχίες της.

Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο πρωτεργάτης του ξεπουλήματος της χώρας Βενιζέλος, είναι αυτός που έβαλε την τελική υπογραφή για την παραχώρηση του χώρου  στο Δήμο και φαίνεται ότι είναι και ο τελευταίος (μαζί φυσικά με τους 2 άλλους εταίρους του) που επιχειρεί να μας στερήσει ένα δημόσιο αγαθό, που ούτε τώρα, ούτε ποτέ του ανήκε.

•    Επειδή ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ και η ελεύθερη δημόσια χρήση του ως χώρος Πρασίνου, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος για την περιοχή μας.

•    Επειδή ο χώρος αυτός, όπου και αν τυπικά φαίνεται ότι υπάρχει, ανήκει στο λαό της περιοχής μας.

•    Επειδή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να μας κοροϊδεύουν η τρόικα και οι εντεταλμένοι τους.

Καλούμε το λαό του Αγίου Δημητρίου

1.    να εμποδίσει με κάθε τρόπο την άθλια αυτή μεθόδευση

2.    να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για την προστασία και απόκτηση χωρίς ούτε 1 ευρώ, του χώρου των 32 στρεμμάτων

3.    να πλαισιώσει και να παλέψει μαζί τους κατοίκους που τόσο καιρό έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και που όπως φαίνεται ορθώς είχαν προβλέψει τις αρνητικές αυτές εξελίξεις.

Επίσης καλούμε σύσσωμο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της πόλης να πάρει απόφαση για ΠΑΝΔΗΜΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, που παρά τις διαφορές που έχουμε με τη δημοτική αρχή, εάν  υιοθετηθεί,  θα συμμετάσχουμε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με όλους τους φορείς, σωματεία, δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και τους κατοίκους της πόλης μας, ώστε να μην περάσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Το επόμενο βήμα είναι να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ….

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ