Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/09/2006

Επίσκεψη Προέδρου του Συνασπισμού σε συγκρότημα δημοτικών σχολείων στην Καλλιθέα

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, συνοδευόμενος από το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας, Αλ. Φλαμπουράρη, και τον Γ.Χελάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας, με αφορμή την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκαν σήμερα το συγκρότημα δημοτικών σχολείων 6ο, 11ο και 16ο του δήμου Καλλιθέας.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Βρέθηκα εδώ να δώσω ευχές στα παιδιά, τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες που ήταν εδώ, τους δασκάλους. Αλλά οι δικές μου ευχές είναι δωρεάν. Το θέμα είναι να υπάρχει η δωρεάν εκπαίδευση και να υπάρχει στήριξη της εκπαίδευσης.

Η Ελλάδα σήμερα έχει τη χαμηλότερη κατά κεφαλή δαπάνη για την εκπαίδευση μέσα στην Ε.Ε. Όλα αυτά δημιουργούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων σε σχέση με τις υποδομές και τους μισθούς των δασκάλων που αναγκάζονται την άλλη βδομάδα να κάνουν απεργία.

Αυτά πρέπει να λυθούν Και γι αυτό η κυβέρνηση οφείλει -και περίμενε κανείς να το πει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός- να δώσει το 5% του ΑΕΠ στην εκπαίδευση».

To Γραφείο Τύπου