Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/10/1998

Συνάντηση ΣΥΝ με Αλβανό Υπουργό Δημόσιας Τάξης

O Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Φ.Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Ν.Χουντής και Π.Τριγάζης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Αλβανό Υπουργό Δημόσιας Τάξης Πέτρο Κότσι στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

"Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας μας συνδέουν πολιτικοί δεσμοί και ανθρώπινη φιλία που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο, κάτω από δύσκολες και ευχάριστες εμπειρίες. Πάντα με ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση συναντιόμαστε και επιβεβαιώνουμε κοινές εκτιμήσεις για όσα συμβαίνουν στα Βαλκάνια σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο Συνασπισμός πιστεύει ότι η Ελλάδα και η Αλβανία είναι στρατηγικοί εταίροι για την σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση του Π. Μάϊκο με τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων της Αλβανίας είναι μια ιστορική προσπάθεια που πρέπει να ενισχυθεί για να πετύχει η πορεία της Αλβανίας προς την ανόρθωση της οικονομίας και προς τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα ειλικρινής και σταθερός σύμμαχος, δίνοντας αμέριστη και ουσιαστική στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης συνεργασίας του σοσιαλιστικού κόμματος και των άλλων κομμάτων στην Αλβανία. Το μοντέλο συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας πρέπει διαρκώς να βαθαίνει και να απλώνεται σε όλους τους τομείς σχέσεων ανάμεσα στα δύο κράτη, στις δυο κυβερνήσεις, στους δυο λαούς, σε όλα τα επίπεδα, τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών οργανώσεων, κομματικών φορέων και κρατικών υπηρεσιών. Ανοίγονται μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας και κοινών πρωτοβουλιών".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου