Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/10/1998

Συνάντηση ΣΥΝ με βουλευτή του SPD

Με τη βουλευτή και μέλος του προεδρείου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) δρ. Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπέρκ, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον ΣΥΝ ο Ν.Μπίστης, μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και ο Π.Τριγάζης, μέλος της Κ.Π.Ε και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα την βουλευτή του SPD κ. Σκαρπέλη-Σπερκ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Γερμανία και η κ. Σκαρπέλη μας έδωσε μια πλήρη εικόνα για τη νέα γερμανική κυβέρνηση συνεργασίας, τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει.

Από την πλευρά μας σημειώσαμε τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας SPD-Πρασίνων, που έγινε πάνω σ� ένα σαφές πρόγραμμα. Ιδιαίτερα τα πρώτα μέτρα στην οικονομία και η διαφαινόμενη χαλάρωση των ασφυκτικών κατευθύνσεων των ονομαστικών κριτηρίων της Συνθήκης του Μάαστριχτ και του Συμφώνου Σταθερότητας είναι ελπιδοφόρες εξελίξεις για τους πολίτες της Ευρώπης και για τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού".

To Γραφείο Τύπου