Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/10/1998

Σχετικά με το μνημόνιο που κατάθεσε ο κ.Σημίτης στη Συνάντηση Κορυφής

Σχολιάζοντας τομνημόνιο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός κ.Σημίτηςστη Σύνοδο Κορυφής των "15", το Γραφείο Τύπουτου ΣΥΝ τονίζει:

Σήμερα ο κ .Σημίτης συγγράφει έκθεση περί όλων αυτών, τα οποία η κυβερνητική του πολιτική περιφρονεί, απορρίπτει με παγερή αναλγησία κι αντιστρατεύεται με πολιτικό αυταρχισμό.

Κοινωνική πολιτική δεν γίνεται με μνημόνια της στιγμής και της περίστασης. Ο κ. Σημίτης, ο συντάκτης της εκθέσεως ιδεών περί Ευρώπης των πολιτών, είναι ο ίδιος ο κ. Σημίτης, ο πρωθυπουργός, θιασώτης του αναγκαστικού μονόδρομου και οπαδός των απόψεων Κολ, στις διασκέψεις Κορυφής. ʼλλωστε, τίποτε από αυτά που φραστικά σήμερα διατυπώνει δεν ανέφερε και δεν υποστήριξε κατά την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Αλλά και τίποτα δεν υιοθετεί από αυτά που οι νέες κυβερνήσεις Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας προωθούν για το 35ωρο, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη φορολογία, τις συντάξεις, τον έλεγχο των αγορών και την προστασία του πολίτη.

Πρόκειται για υποκριτική στροφή στα λόγια, που δεν μπορεί να εξωραϊσει ούτε να κρύψει. το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής που το 1999 θα είναι πιο σκληρή από ποτέ και με τον νέο προϋπολογισμό, μεγαλώνοντας την κοινωνική αδικία και τις πιέσεις σε βάρος του ελληνικού λαού.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου