Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/10/1998

Συνάντηση ΣΥΝ με Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004"

Συνάντησηαντιπροσωπείας του ΣΥΝ με την ΟργανωτικήΕπιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Π. Κουναλάκης, βουλευτής, και Α.Φλαμπουράρης μέλος της Π.Γ., συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", κ. Στρ. Στρατήγη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μπακούρη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"΄Ηταν ουσιαστική η συζήτηση που είχαμε. Ηταν πλήρης η ενημέρωση την οποία ο κ. Στρατήγης και ο κ. Μπακούρης μας έκαναν.

Ο Συνασπισμός, όπως ξέρετε, είχε επιφυλάξεις για το εάν και κατά πόσον έπρεπε να διεκδικήσουμε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Από την στιγμή που ανετέθη η ευθύνη αυτού του εγχειρήματος, ο ΣΥΝ πιστεύει ότι πρέπει να πετύχει. Είναι υπόθεση όλων να πετύχει και ως οικονομική αλλά και ως πολιτική επιχείρηση, χωρίς να επιβαρυνθεί η χώρα, για να ωφεληθούν κάποιοι.

Πρέπει να υπάρξει η αίσθηση του επείγοντος μαζί με την αίσθηση και το κριτήριο της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της μετα-Ολυμπιακής χρησιμότητας των έργων.

Επεσήμανα παρατηρήσεις που έχουν σχέση με τα προβλήματα που φάνηκαν μέχρι τώρα, ως προς την απώλεια χρόνου, ως προς την έλλειψη σωστής ενημέρωσης, συντονισμού από πλευράς κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση ορισμένων σχετικών θεμάτων, ως προς τον προϋπολογισμό έργων, τις νέες χωροθετήσεις, τη δημιουργία των θυγατρικών εταιρειών και κυρίως της θυγατρικής για τα έργα.

Επεσήμανα την ανάγκη, με ευθύνη της κυβέρνησης, η Εθνική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να έχει ουσιαστικό ρόλο, να είναι εγκαίρως ενημερωμένη και να μην καλείται μονάχα για να επικυρώνει ειλημμένες αποφάσεις ή για να συμμετέχουν τα μέλη της σε τελετουργικές εκδηλώσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την πλευρά του ΣΥΝ τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας "Αθήνα 2004" και να πω ότι αυτή η ουσιαστική ενημέρωση πραγματικά είναι σε θέση και προβλήματα να προλάβει και δυσκολίες να διαλευκάνει και να αποτελέσει κεφάλαιο για τη σωστή προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων".

To Γραφείο Τύπου