Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/10/1998

Κυβερνητικός ανασχηματισμός και αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Κυβερνητικόςανασχηματισμόςκαι αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τηΒουλή

Σχολιάζοντας την πρωθυπουργική απόφαση για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και το αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο πρωθυπουργός ομολογεί το πολιτικό πρόβλημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και καταφεύγει σε παλαιοκομματικά τεχνάσματα εκβιασμού του ίδιου του κόμματός του, υπό το κράτος πολιτικού πανικού. Για μια φορά ακόμα, τα εσωκομματικά προβλήματα μέτρησαν περισσότερο από τα προβλήματα της χώρας.

Η αδυναμία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής, που προκαλεί την κοινωνική δυσφορία και οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και η προσφυγή με τον πιο ανώδυνο ανασχηματισμό στο δίλημμα της ψήφου εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν το μέγεθος και την ένταση της κυβερνητικής κρίσης και επιβαρύνουν το ήδη βαρύ πολιτικό κλίμα.

Μάταια ο πρωθυπουργός αναζητά διεξόδους στα κυβερνητικά αδιέξοδα, εμμένοντας στο επιζήμιο δόγμα του κυβερνητικού �μονόδρομου�. Η οδυνηρή για τους κυβερνώντες πραγματικότητα, καταγράφει ότι η κυβέρνηση πάσχει στην ουσία και τις μεθόδους της ασκούμενης πολιτικής που σφραγίζεται από ένα μεγάλο έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και διαφάνειας.

Το πιεστικό κοινωνικό αίτημα για αλλαγή πολιτικής και μεθόδων διακυβέρνησης, κακοποιείται όταν επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με χιλιοδοκιμασμένα και αποτυχημένα τρυκ ανακύκλωσης προσώπων και μικροπολιτικών μεθοδεύσεων

To Γραφείο Τύπου