Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/10/1998

Εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων

Η συνολική εικόναπου προκύπτει από την εκκαθάριση των φορολογικώνδηλώσεων

Με αφορμή την συνολική εικόνα που προκύπτει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Την ώρα που ο κ. Σημίτης συντάσσει εκθέσεις ιδεών περί κοινωνικού κράτους και κοινωνίας των πολιτών, για επικοινωνιακή χρήση και κατανάλωση, η κυβερνητική πολιτική μεγαλώνει τη φορολογική αφαίμαξη και την κατάφωρη αδικία σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, που αντιμετωπίζουν πραγματικό σοκ από τα εκκαθαριστικά τους.

Παραπάνω από όσα πλήρωσαν το 1997 κατά 27.3% οι μισθωτοί και 14% οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν το 1998, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί ο πιο μονόπλευρος και σκληρός από τους προηγούμενους, προϋπολογισμός του 1999.

Η φορολογική αδικία που διαρκώς μεγαλώνει συνυπάρχει με την κραυγαλέα σπατάλη των χρημάτων από τα δημοσιονομικά έσοδα, τα κοινοτικά προγράμματα και τα δάνεια, αλλά και με τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς.

Φορολογική αδικία, οικονομική σπατάλη και διαφθορά στη διαχείριση των πόρων, αποτελούν την πολύμορφη εικόνα της πολιτικής πρόκλησης σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών και του ελληνικού λαού εκ μέρους της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη θέση της κοινωνίας, της αλληλεγγύης και της συνοχής η κυβερνητική πολιτική ενισχύει και ανέχεται το κράτος της αδικίας, της σπατάλης και της διαφθοράς.

Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι προτεραιότητα της ζωής του ελληνικού λαού είναι η αλλαγή αυτής της άδικης πολιτικής κι όχι τα παραπολιτικά σενάρια αλλαγής προσώπων στον κυοφορούμενο ανασχηματισμό.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου