Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/10/1998

Δήλωση του Σπ.Δανέλλη για την κρίση στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Δήλωση τουβουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΝ Σπ.Δανέλλη για τηνκρίση στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Με αφορμή την ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΝ Σπύρος Δανέλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Επισκέφθηκα το Πολυτεχνείο Κρήτης στις αρχές της κρίσης, πέρυσι, και έκτοτε παρακολουθώ με ενδιαφέρον και ανησυχία τα όσα διαδραματίζονται εντός και περί αυτό.

Η κρίση συνεχώς επιδεινώνεται. Για δεύτερο χρόνο τώρα, το ΄Ιδρυμα δεν λειτουργεί και πλήθος έκνομων και βίαιων περιστατικών αμαυρώνουν την εικόνα και το ρόλο του.

Ουδείς μπορεί να υπερηφανεύεται γι αυτό, ούτε η Πανεπιστημιακή Κοινότητα ούτε οι θεσμικοί παράγοντες.

Ο Συνασπισμός και εγώ προσωπικά, και τώρα και στο παρελθόν, καταδικάσαμε κάθε πράξη βίας απ΄όπου κι αν προήλθε, τονίζοντας πάντα τον σεβασμό στην αυτοτέλεια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Βεβαίως η επίκληση της αυτοτέλειας από μέρους μιας υπόλογης στην κοινωνία και τη δικαιοσύνη Πρυτανικής Αρχής δεν ανυψώνει το χαμένο κύρος του Ιδρύματος ούτε καταξιώνει την αυτοτέλειά του.

Θα περίμενε μάλιστα κανείς περισσότερη περίσκεψη από μέρους της Πρυτανείας προτού υποδείξει ως ενόχους πολιτικά πρόσωπα και εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες που, όπως ο υπογράφων, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα γεγονότα.

Σε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, που κατέθεσα στη Βουλή πριν την τελευταία κλιμάκωση των επεισοδίων, εξέφρασα την άποψη ότι ούτε η κοινωνία ούτε η πολιτεία δικαιούνται να παρακολουθούν ως απαθείς θεατές τον εκφυλισμό του ρόλου και της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, πάντα με σεβασμό στην αυτοτέλειά τους.

Ελπίζω και εύχομαι η περιπέτεια του Πολυτεχνείου Κρήτης να λήξει άμεσα και με τρόπο θετικό για το σύνολο φοιτητών και διδασκόντων."

To Γραφείο Τύπου