Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/11/1998

Το "μίνι" νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα

Σε ένα πρώτο σχόλιο σχετικά με το "μίνι" νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ επισημαίνει:

1ον . Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα άθροισμα αποσπασματικών ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν σε αμφισβήτηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και δεν έχουν καμία σχέση με τις προτάσεις των συνδικάτων για εξορθολογισμό της λειτουργίας των ασφαλιστικών φορέων, για πάταξη της εισφοροδιαφυγής, για απλούστευση των διαδικασιών και για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

2ον. Τα αντικίνητρα που τίθενται για την απασχόληση των συνταξιούχων είναι ισοπεδωτικά και δεν παίρνουν υπόψη τους δείκτες και τα κριτήρια του πραγματικού επιπέδου της ζωής τους, καθώς και το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα.

3ον. Συντηρείται με άλλη μορφή το Ταμείο συνταξιοδότησης των συνδικαλιστικών στελεχών που αποτελεί εργαλείο εκμαυλισμού και διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

4ον. Παραμένει η διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και συνεχίζεται η καταλήστευσή τους.

5ον . Παραμένει η αποκλειστική αρμοδιότητα στην κυβέρνηση να ορίζει την πλειοψηφία των διοικήσεων των ασφαλιστικών φορέων

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις πολιτικές της υποβάθμισης του κράτους πρόνοιας και να πάρει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις των συνδικάτων για βιώσιμες και κοινωνικά δίκαιες λύσεις στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου