Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
11/11/1998

Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ.

Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ.Ανακοίνωση του Τμήματοςγια τα Σώματα Ασφαλείας

Η πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ν’ αντικαταστήσει 45 αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε νευραλγικές και με βεβαρημένο παρελθόν υπηρεσίες της Ασφάλειας κρίνεται κατ’ αρχήν θετική.

Ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή πρέπει ν’ αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς δυναμικότερων και ουσιαστικότερων μεταρρυθμίσεων, ώστε να υπάρξουν πρακτικά και άμεσα αποτελέσματα.

Η διαφθορά στην αστυνομία έχει πια αποκεντρωθεί και εξίσου με την πρωτεύουσα σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην περιφέρεια και στα επαρχιακά τμήματα.

Η αναζήτηση έντιμων και με ισχυρές αντιστάσεις αστυνομικών είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση, ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο να πούμε αργότερα “άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς”.

Η διαρκής εκπαίδευση των αστυνομικών και η σοβαρή επιμόρφωσή τους πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς τους, ο διαρκής δημοκρατικός προσανατολισμός, η απεμπλοκή των αστυνομικών από καθήκοντα ξένα προς την αποστολή τους, η ανύψωση του ηθικού και η επίλυση των χρόνιων θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων τους, είναι μερικοί από τους βασικούς άξονες που πρέπει να κινηθεί η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για να υπάρξουν άμεσα θετικά και βιώσιμα αποτελέσματα.

Το Τμήμα του Συνασπισμού για τα Σώματα Ασφαλείας

To Γραφείο Τύπου