Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/11/1998

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας

Με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Π.Μάικο συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Αλβανία μπορούν να διαμορφώσουν ένα πρότυπο διμερών σχέσεων που θα είναι χρήσιμο και για τις δυο χώρες και επωφελές για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Με τον κ. πρωθυπουργό της Αλβανίας μας συνδέει παλιά φιλία. Είχα τη δυνατότητα να τον δω με τη νέα του ιδιότητα μέσα σε ένα ανθρώπινο και εγκάρδιο κλίμα και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία, στο δύσκολο έργο του.

Η Αλβανία αυτή τη στιγμή κάνει μια ιστορική προσπάθεια για να ολοκληρώσει την πορεία της προς τη δημοκρατία, προς την Ευρώπη, προς την ανασυγκρότηση των οικονομικών και κοινωνικών της θεσμών και προς την ανάπτυξη. Η Ελλάδα πρέπει να είναι κοντά της ως ειλικρινής στρατηγικός σύμμαχος και εταίρος και να προσφέρει αυτήν την αποφασιστική βοήθεια που χρειάζεται η Αλβανία. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, να κερδίσουν η Αλβανία και η Ελλάδα τον ιστορικό χρόνο που έχουν χάσει, να κερδίσουν τον χρόνο του μέλλοντος, γιατί η κοινή τους θέση στην Ευρώπη, τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να αναπτύξουν πολύπλευρες πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς. Συνεργασία σε όλους τους τομείς που θα είναι πρότυπο ειλικρινούς φιλίας, διμερών σχέσεων και κοινής προοπτικής".

To Γραφείο Τύπου