Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/11/1998

Κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης

Αναφερόμενο στις τελευταίες κινητοποιήσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή, η προχειρότητα και η σύγχυση στο σχεδιασμό και οι λανθασμένες επιλογές του Υπουργείου Παιδείας προκαλούν αδιέξοδα και εντάσεις στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Τροφοδοτούν ατμόσφαιρα σύγχυσης και αβεβαιότητας σε διδάσκοντες και διδασκόμενους και προκαλούν μαζικές και ελπιδοφόρες νεανικές κινητοποιήσεις, που θέτουν επί τάπητος, με την πολυμορφία τους, την ανάγκη αναβάθμισης και ουσιαστικής μεταρρύθμισης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να εγκαταλείψει την παρωχημένη, πολιτικά επικίνδυνη και βολική για τον ίδιο θεωρία της υποκίνησης, καθώς οι πάντες πια αντιλαμβάνονται ότι κανένα κόμμα, ακόμη κι αν ήθελε, δεν μπορεί πια να κατεβάζει στους δρόμους χιλιάδες νέους.

Ο Συνασπισμός καλεί την κυβερνητική πλειοψηφία να σκύψει με ενδιαφέρον στα προβλήματα που "υποκινούν" τις κινητοποιήσεις και να αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες που της αναλογούν, δίνοντας επιτέλους λύσεις και διεξόδους στα πιεστικά προβλήματα.

To Γραφείο Τύπου