Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/11/1998

Συνάντηση ΣΥΝ με Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Συνάντηση ΣΥΝ μετην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης και το μέλος της ΚΠΕ Δημήτρης Στρατούλης συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών).

Το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ για την αντίθεση των συνδικάτων του ΟΣΕ στο νομοσχέδιο για τους σιδηροδρόμους, που ήδη έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή. Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι με αυτό το νομοσχέδιο οδηγείται σε συρρίκνωση ο σιδηρόδρομος, μειώνονται οι θέσεις εργασίας κατά 2400, επιβάλλονται εργασιακές σχέσεις ασύμβατες και με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, που μας γυρίζουν πίσω δεκάδες χρόνια, και με τη γενικευμένη και άκρατη θυγατρικοποίηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή του.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ εξέφρασε την συμπαράστασή της στους αγώνες των εργαζομένων του ΟΣΕ κατά των επικίνδυνων ρυθμίσεων αυτού του νομοσχεδίου. Τους επαναβεβαίωσε για την θέση του ΣΥΝ υπέρ της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του δημόσιου σιδηρόδρομου ως οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μαζικής μεταφοράς και για την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων του ανθρώπινου δυναμικού του και τους ενημέρωσε για συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πάρει εντός και εκτός της Βουλής σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου