Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/11/1998

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στους Κούρδους απεργούς πείνας

Τους Κούρδους απεργούς πείνας στην πλατεία Κλαυθμώνος -που συνεχίζουν την απεργία τους για 7η συνεχή ημέρα με αίτημα την χορήγηση πολιτικού ασύλου από τις Ιταλικές Αρχές στον ηγέτη του PKK Α.Οτσαλάν- επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από το μέλος της Π.Γ. Ν. Μπίστη, το μέλος της ΚΠΕ Π.Τριγάζη και τα μέλη των Τμημάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Α.Παπαδομιχελάκη, Δ.Στούμπο και Γρ.Κακούρη.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο Ν.Μπίστης δήλωσε την αλληλεγγύη του κόμματος στους απεργούς πείνας και στο αίτημά τους και γενικότερα στον αγώνα των Κούρδων για τα δικαιώματά τους που καταπατούνται βάναυσα από το Τουρκικό καθεστώς. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον ΣΥΝ στον ευρωπαϊκό χώρο για το Κουρδικό, με κύριο άξονα την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων για την πολιτική επίλυση του Κουρδικού, στα πλαίσια των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας.

Πρόταση στο Φόρουμ της Νέας Αριστεράς

Εξάλλου, πρόταση προς τα κόμματα του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς για την ανάληψη κοινής δράσης για το Κουρδικό έκανε ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ Π.Τριγάζης.

Σε επιστολή του προς τους ομολόγους του των κομμάτων του Φόρουμ, ο Π.Τριγάζης αναφέρει ότι “είναι καιρός για πολιτικές πρωτοβουλίες από τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ευρώπη για την ειρηνική λύση του Κουρδικού προβλήματος”.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου