Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/11/1998

Κινητοποιήσεις στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης

Αναφερόμενο στις τελευταίες εξελίξεις και τις κινητοποιήσεις στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Οι συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή, η προχειρότητα και η σύγχυση στον σχεδιασμό και οι λανθασμένες επιλογές του υπουργείου Παιδείας προκαλούν αδιέξοδα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Τροφοδοτούν ατμόσφαιρα αβεβαιότητας και προκαλούν μαζικές και ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση και την ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο υπουργός Παιδείας οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν ότι τα εκπαιδευτικά προβλήματα απαιτούν ουσιαστικό και παραγωγικό διάλογο για την προώθηση λύσεων και όχι αυταρχισμούς και πρακτικές ποινικοποίησης που όποτε επιχειρήθηκαν, πυροδότησαν την κρίση κι έκαναν ιδιαίτερη ζημιά στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Ο ΣΥΝ στηρίζει το αυριανό συλλαλητήριο για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την απόκρουση των επιζήμιων επιλογών του υπουργείου Παιδείας και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους έμπρακτά τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου